Skip to content
Menu
Den store tech-revolution i Kina Copy

Pris: 31000,- kr. /PU-Støtte: 9100,- kr. (hvad er PU-støtte)
Dato: 11. maj 2019
Varighed: 7 dage
Hvor: Shanghai, Kina

Kurset forsøgt udbudt i 2020

Dette er kursus programmet for turen maj 2019 – Ret til ændringer for turen i 2020

Den store tech-revolution i Kina

Få indblik i det teknologiske kvantespring, som Kina tager i disse år, og  som former vores fremtid på godt og ondt. Kina er kendt for kopiering, censur og kontrol, men ikke desto mindre sætter kinesiske medier, streaming-tjenester og e-handelsplatforme nye standarder for brugen af big data og kunstig intelligens. Tag med til Shanghai, hvor virkeligheden med robotsupermarkeder og ansigtsgenkendelse allerede overgår sci-fi-serierne på Netflix.

Derfor skal du tage med til Kina:

Danske beslutningstagere har en tendens til at studere Google, Facebook og Amazon, når de forsøger at forstå fremtiden. Men vi risikerer at stå med ryggen til udviklingen, hvis vi udelukkende kigger mod Silicon Valley, for kinesiske virksomheder er globalt førende inden for sociale medier, e-handel og nye digitale forretningsmodeller. Vi dækker det bare ikke i danske medier. Måske fordi en stor del af udviklingen stadig foregår i Kina på kinesisk, men det er kun et spørgsmål om tid, for kinesiske virksomheder er i fuld gang med at ekspandere ude i verden. På dette kursus får du afdækket den blinde vinkel i den vigtige teknologiske udvikling, som former vores fremtid i disse år.
Med base i metropolen Shanghai undersøger vi, hvordan kinesiske virksomheder sætter nye standarder med den praktiske anvendelse af kunstig intelligens, og hvordan innovative digitale forretningsmodeller kan revolutionere et samfund på godt og ondt.
Vi dykker også ned i den massive overvågning af kinesiske borgere, som blandt andet skal resultere i et socialt pointsystem, der bliver udrullet på nationalt plan frem mod 2020.
Undervejs reflekterer vi over, hvordan udviklingen i Kina påvirker os i Danmark, og hvordan vi skal håndtere verdens nye supermagt.

Du møder eksperter, journalister og erhvervsledere, når vi besøger universiteter, medier og virksomheder, som spiller en afgørende rolle i den store tech-revolution. Du lærer blandt andet om verdens mest avancerede sociale medie WeChat og om Alibaba, der er større en eBay og Amazon tilsammen.

Målet er at give dig et grundigt indblik i, hvad der sker i verdens nye epicenter for innovation, så du efter kurset ikke længere har en blind vinkel i forhold til Kina. Således bliver du i stand til at bidrage journalistisk med værdifuld information og perspektiv om en af vor tids vigtigste tendenser.

Du lærer:

– Du får opdateret dit syn på den fremadstormende supermagt Kina
– Du får indblik i de vigtigste trends i verdens største digitale økonomi, hvor kinesiske virksomheder inden for sociale medier og e-handel vurderes at være 3-5 år foran Vesten
– Du finder ud af, hvad Made in China 2025-planen går ud på, og hvorfor den er så vigtig, at den kan føre til handelskrige
– Hvis data er det nye guld, så er Kina en kæmpe guldmine. Du får styrket din forståelse af big data
– Du får indblik i, hvordan Kina vil nå sit mål om at være verdens førende inden for kunstig intelligens i 2030

Kurset er for dig:

Kurset er udviklet til dig, som arbejder journalistisk med erhvervsstof, samfundsforhold og nye teknologier, men også for dig, som er digital redaktør og gerne vil være på forkant med udviklingen.

Sådan foregår undervisningen:

Kurset foregår i Shanghai med en enkelt dagstur til Hangzhou, hvor Alibabas hovedkvarter ligger. Uddannelsesprogrammet består af virksomhedsbesøg og oplæg med kinesiske journalister, akademikere og erhvervsledere. For at sikre maksimalt udbytte, vil kursusleder Christina Boutrup facilitere hele programmet og lave briefinger og refleksionsøvelser undervejs. Der bliver naturligvis også tid til at besøge Shanghais berømte havnepromenade The Bund og til at sejle en tur på Huangpu-floden med skyskrabere på begge sider.

Prisen inkluderer:

Kursus
Fly
5-stjernet hotel
Lokal transport
Alle måltider – på nær en middag (ekskl. drikkevarer)
Et eksemplar af Christina Boutrups nye bog ”Den store tech-revolution – sådan former Kina vores fremtid”
Visum kan tilkøbes for ca. 1700 kr. via teknisk arrangør www.china-experience.com

Program:

Cirka en måned før afrejse vil alle deltagere modtage et detaljeret program for turens indhold samt en kopi af Christina Boutrups nye bog.

    Evt. spørgsmål til dette kursus kontakt kursusarrangør Robert Wengler på 20430656

Foto: Privat
Foto: Privat
Kursusleder Christina Boutrup, journalist of forfatter Christina Boutrup er en af landets førende Kina-kendere, og hun har gjort det til sin levevej at gøre danskerne klogere på verdens nye supermagt. Hun er uddannet erhvervsjournalist og har fulgt Kinas udvikling tæt siden 2004, blandt andet som Asien-korrespondent og som vært for radio- og tv-programmer. Hun har skrevet flere anmelderroste bøger og er med sin stærke formidlingsevne og nuancerede tilgang til Kina en flittigt benyttet foredragsholder, facilitator og ordstyrer på danske og internationale konferencer og workshops.
 
Hun er desuden aktiv i advisory board for tænketanken Think China under Københavns Universitet og fast Kina-analytiker for TV2 og News. 

Generelle betingelser:

•Kurset bliver afholdt som rejsekursus og foregår som studietur med besøg på kinesiske og danske virksomheder/institutioner i Kina.

•Kurset afvikles primært på dansk/engelsk/kinesisk (tolkes) i samarbejde med China Experience som er teknisk arrangør.

*Kursusleder er Christina Boutrup, der sammen med en lokal kinesisk medarbejder fra China Experience i Shanghai sørger for alt det praktiske undervejs.

•Kurset starter og slutter i Kastrup Lufthavn i København.

•Hver kursist skal selv tegne en rejse- og afbudsforsikring.

•Hver kursist sørger selv for visum til Kina, men dette kan tilkøbes igennem China Experience for ca. 1700 dkr.

•Hvis kursisten ikke opnår indrejse i Kina er dette kursusudbyder uvedkommende.

•Kurset afvikles som internatkursus og overnatning sker i enkeltmandsværelse.

•Kursusafgiften dækker: Fly Danmark/Kastrup Lufthavn til Kina og retur til Danmark/Kastrup Lufthavn. Transport rundt, indkvartering og entreer er inkluderet.

•Alle måltider (minus en aften) er inkluderet. Drikkevarer er for egen regning.

•Tilmelding er bindende og kursusprisen refunderes ikke.

•Kursisten er først optaget på kurset når kursusprisen er betalt.

•Alle kursister, der har gennemgået kursus, får et kursusbevis.

•Tilskudsmuligheder: Kursisten betaler selv den fulde kursuspris. Efterfølgende tilskud fra f.eks. Pressens Uddannelsesfond ansøger kursisten selv om. Som freelancer og medlem af DJ eller ansat på TV2 eller DR, er det muligt at søge ophavsretsmidler til kurset.

•Kursusprisen er uden moms.

•Kurset bliver aflyst hvis der er mindre end 18 deltagere på kurset.

•Kurset er en studietur og ikke en arbejdstur. Kursusudbyder forventer deltagerne respekterer dette.

•Kursusudbyder forventer at kursisten opfører sig ordentligt og følger kurset/undervisningen. Såfremt dette ikke respekteres, forbeholder kursusudbyder/kursusleder sig ret til at bortvise/hjemsende kursisten for egen regning.

•Force majeure: Udefra kommende påvirkning af kurset, der har indvirkning på kursets afvikling, herunder aflysning grundet myndigheders indblanding, er kursusudbyder/kursusleder uvedkommende og de kan ikke drages til ansvar for dette. Ej heller af økonomisk art.

Andre kurser fra Modulkursus

HOLDUNDERVISNING

ring for info

SOLOKURSER

ring for info

ONLINEKURSER

ring for info
Fima kurser – ring for info